1. týden ve změněném režimu školní výuky je za námi

25. 5. se polovina dětí ze 3. A vrátila do školy, druhá polovina z různých důvodů musela zůstat i nadále v režimu distanční výuky. Abychom si návrat do školy i pobyt doma zpříjemnili, ale zároveň procvičovali vše, co jsme se dosud naučili, po vzoru e-učitelky jsem pro děti vytvořila projekt Lentilkománie.

Během celého týdne jsme si s pomocí barevných lentilek procvičili sčítání a odčítání, násobení a dělení, slovní úlohy, rýsování kružnice, zopakovali si učivo o vesmíru a souhvězdích, hledali jsme ukrytou větu, vymysleli lentilkový příběh a kreslili lentilkový obrázek. Každá lentilka také měla svou finanční hodnotu, takže jsme si procvičili i práci s penězi. Úkoly to jednoduché nebyly a mnohde se doma zapojila celá rodina. Ve škole se dětem práce líbila a pracovaly samostatně a s nadšením. 

Na naše výtvory se můžete podívat, protože jak doma, tak i ve škole se stále vše fotí, dokumentuje a ukládá. Všem rodičům děkuji za pomoc, dětem přeji krásný poslední školní měsíc a posílám vzkaz – už brzy se těšte na nový projekt.

                                                                                                                          Jana Adámková a děti z 3. A