NASTAVENÁ PRAVIDLA PRO POBYT VE ŠKOLE VE ŠKOLNÍM ROCE 2020/2021 V SOUVISLOSTI S COVID-19

  1. Do budovy nebudou vpuštěny osoby vykazující projevy respiračního onemocnění. Pokud se jedná o projev chronických onemocnění, prokážou tuto skutečnost rodiče potvrzením od lékaře.
  2. Žáci po celou dobu setrvávají ve své kmenové třídě. Výjimku tvoří pouze výuka cizích jazyků a volitelných předmětů, na kterou jsou žáci rozděleni do menších skupin. Tyto skupiny mají určenu učebnu, kam mají přejít. V případě specializované učebny (informatika, dílny) si žáky odvede vyučující z kmenové třídy na začátku hodiny.
  3. Po dobu přestávky se žáci zdržují ve své třídě, kterou opouštějí pouze za účelem přesunu do jiné učebny (viz výše) nebo z důvodu návštěvy toalety.
  4. Ve všech prostorách školy žáci dbají na zvýšenou hygienu – myjí si pravidelně ruce, používají dezinfekční přípravky.
  5. V jídelně žákům personál školní kuchyně rozdává příbory a nalévá polévku. Pokud čeká na výdej větší množství strávníků, dodržují přiměřené rozestupy.
  6. V případě, že bude žák vykazovat známky akutního onemocnění, bude izolován od ostatních žáků a zaměstnanců do izolační místnosti (cvičná kuchyňka). Bude mu poskytnuta rouška a pod dozorem vyčká příchodu rodičů. Rodiče budou vyzváni, aby si neprodleně své dítě vyzvedli.
  7. Prostory školy budou pravidelně dezinfikovány: prostory WC, vypínače a kliky 3x denně, prostory učeben a společné prostory každý den před nebo po vyučování.
  8. Škola apeluje na rodiče, aby pokud možno nevstupovali do budovy.

V Chomutově dne 28. 8. 2020                                               Mgr. Ilona Zahálková, ředitelka školy