Infoabsolvent

Infoabsolvent – informace pro vycházející žáky a jejich rodiče

Aktuální vzdělávací nabídka všech středních škol je k dispozici na informačním portálu www.infoabsolvent.cz. Žáci i jejich rodiče zde získají např. aktuální informace o oborech vzdělání na jednotlivých středních školách, o dnech otevřených dveří, přijímacích zkouškách i o možnostech uplatnění po ukončení studia.

Na www.infoabsolvent.cz je možné najít např. informaci o nezaměstnanosti absolventů jednotlivých oborů vzdělání, ale i mnoho dalších informací jak o nezaměstnanosti, tak o vzdělávací nabídce všech středních škol v ČR, o uplatnění absolventů na trhu práce, o jejich úspěšnosti při přijímání do vysokoškolského vzdělání, o požadavcích zaměstnavatelů či možnostech absolventů se zdravotním postižením

Pro žáky i absolventy jsou připraveny i informace v sekci Jak na to, kde mohou nalézt rady jak postupovat při rozhodování o výběru střední školy nebo při potížích ve studiu. Orientaci v oborech vzdělání může žákům zjednodušit obrázkový vstup, ve výběru pomohou videa o jednotlivých oborech vzdělání, dobrou pomůckou k orientaci je i Profitest.   

(Národní ústav pro vzdělávání)