Obrázky pro chomutovskou nemocnici od žáků z Kadaňské

Mám velkou radost, že vás mohu informovat o milém výtvarném dárečku, který žáci druhého stupně naší školy malovali pro oddělení plicní ambulance-kalmetizace v chomutovské nemocnici.

Prostředí nemocnice může těžce působit na dospělého člověka, o to více na dětské pacienty. Proto jsem nemohla nechat bez povšimnutí výzvu zdravotní sestřičky, zda by někdo daroval obrázky na výzdobu jejich oddělení k rozveselení malých pacientů. Na tuto výzvu mě upozornila maminka jedné naší „deváťandy“, vznikl z toho krásný nápad, že by obrázky pro dětské pacienty mohly namalovat právě děti.  

Když jsem nápad předložila dětem, jejich reakce byla úžasná, do malování se jich zapojilo opravdu mnoho. A protože stále probíhala pouze online výuka, házely mi děti své obrázky do školní schránky. Byla jsem čtrnáct dní jako v pohádce, každý den jsem dostávala úžasné obrázky s pohádkovou tématikou. S velkým potěšením jsem pak za všechny malé výtvarníky předala malovaný dárek, který už teď zdobí chodby naší nemocnice a přináší radost všem, kdo jimi prochází.

Gabriela Knoblochová, učitelka VV na ZŠ Kadaňská