Poslední dny 9. B na Kadaňské

V posledních týdnech se snažíme dohnat vše, o co jsme díky distanční výuce přišli. Máme za sebou uzavření známek a nyní si jen užíváme do konce školního roku a těšíme se na vytoužené prázdniny.

Co jsme to vlastně dělali?

V pátek 18. června jsme navštívili chomutovské nádraží, kde na nás čekal REVOLUTION TRAIN. Je to nejvýznamnější projekt protidrogové prevence v ČR. Organizátoři se na nás dobře připravili – přivítali nás banánem a velkým kelímkem vody. Proč, říkají si mnozí. Možná někdo nesnídal a tato svačinka se vždycky hodí. Na příběhu mladíka a jeho přítelkyně názorně vidíme, kam by nás závislost na drogách mohla dostat. Konec příběhu je alarmující. Pochvalujeme si interaktivitu projektu, vjemy v různých místech vlaku jsou hodně silné. Dva z nás si i zahrají na vyšetřovatele a vyšetřovanou uživatelku drog.

Při zpáteční cestě jsme se ještě stačili vyfotografovat na lávce u nádraží. Velké poděkování patří Lindě Ď., která akci zařídila, a Štěpánce Navarové, její sestře, která nám věnovala svůj čas.

V 17.30 se šestnáct z nás sešlo před školou. Do hlavní výbavy patří spacáky, přespíme totiž ve škole. A jestli vyjde počasí, uložíme se pod širákem. Pro dlabanec jsme si došli do Globusu, na školním hřišti jsme zahráli fotbal, basket, zkrátka nepřišel ani létající talíř. Hlavně jsme ale byli spolu. Po první vyšlé hvězdě jsme se přesunuli do tělocvičny. A co jsme dělali? Míša hrála na klavír, Linda na ukulele, Eliška na kytaru. Také jsme si zahráli hru, kolem půlnoci schovku, soutěžili jsme v nafukování balónků. V půl třetí jsme většina zalehli pod hvězdy. Ostatní spali-nespali v tělocvičně. Ospalí, ale spokojení jsme se rozešli domů.

Pondělí 21.června je den výletu. Přivítali jsme mezi sebe paní učitelku Čížkovou, která jela také s námi jako druhý doprovod. V osm vyjíždíme vlakem do Teplic a po přestupu vystupujeme ve stanici Krupka Bohosudov. Čeká nás první z cílů – Komáří hůrka. Přes počáteční ostré tempo jsme trasu Krupkou zvládli, u lanovky se občerstvili a osvěžili.  Pro mnohé byla velkým zážitkem cesta dvousedačkovou lanovkou. Je fakt, že někde to pěkně hrkalo. Na vrcholu nezbytná společná fotka, svačinka a výhledy do krajiny. Pak po zelené polní cestou do smrčiny, podél potoka k jezírku (pro odvážné koupel) a dál nás vedl potok po modré až zpět do dolní stanice lanovky, odkud jsme startovali. MHDéčkem jsme z Krupky dojeli do dalšího z cílů – OC Olympie v Teplicích. Někdo měl pozdní oběd, někdo nakupoval, užili jsme si to všichni. Třetím cílem bylo lázeňské centrum Teplic. Prví ze zastávek je u fontány Mokré tričko. Po řádném osvěžení pokračujeme kolem rosária Lázeňskou uličkou k Thermáliu a Zámeckému náměstí. Nákup lázeňských oplatek a pití je poslední zastávkou před odjezdem. Výlet se vydařil, všichni jsme dorazili v pořádku domů.

Čtvrtek 24.června je den bowlingu. Hodina vydatného pohybu ve Strikelandu byla super. Opět jsme si to užili.

V pátek 25. pasujeme budoucí deváťáky a pak se v třídních mikinách vydáváme na tour de škola. Společné fotky na památku na půdě, ve třídě, v altánu, před školou, na hřišti, v šatní uličce budou připomínat školní léta. Děkujeme panu učiteli Kužminskemu, který nás fotografoval.

V pondělí 28.6. nás čeká vycházka do zooparku a v úterý Americký den.

Ivana Šlampová, třídní učitelka 9. B na Kadaňské