DinoPark a ZOO Plzeň aneb třetí ročníky z Kadaňské cestou necestou za zaslouženou odměnou

Konečně se 3. A  podařilo  zrealizovat vytoužený výlet do pravěké minulosti. Navíc DinoPark sousedí se ZOO, takže o poznávání vzácných živočišných a rostlinných druhů bylo postaráno.

Pozvali jsme kamarády z 3. B a 3. C, naplnili velikánský autobus a vyrazili vstříc babímu létu. Cesta byla opravdu klikatá, několik neplánovaných zastávek bylo. I počasí se netvářilo jako to objednané. Někteří museli vytáhnout i pláštěnku. To se však jednalo jen o vyháněcí manévr, aby byl DinoPark pouze pro nás.  Vše začalo 3D kinem, kde jsme pomocí potlesku zachraňovali mládě apatosaura. Pak jsme stanuli tváří v tvář proti síle Dinohurikánu.  Následovala vodní bitva s opravdu dlouhými krky. Těch velikánů nás čekalo dost. Někteří svými pohyby a zvuky naháněli strach. Leccos jsme se o nich dozvěděli a ověřili své znalosti na hádací stěně.

Po svátečně nezdravém obědě jsme vyrazili do rozsáhlé ZOO. Ta je opravdu obrovská, takže mohlo přijít ono objednané počasí! Naše vrchní zapisovatelka Týna se pokoušela zaznamenat všechna spatřená zvířata. Bojovala statečně, ale zapsat přes tisíc živočišných druhů je nadlidský úkol. Ke všemu jsme nachodili takřka deset kilometrů. Neunikly nám ani vojenské válečné kryty v podzemí a tank Sherman. Samozřejmě nechyběla ani dětská hřiště. Nejlepší bylo to na místním statku, kam se lezlo přes prasečí chlívek. Zbyl i nějaký ten čas na utrácení. Však ty dárečky byly opravdu zasloužené!

Jakub Vaverka, třídní učitel 3. A