Družina z Kadaňské putovala po pražských památkách

V pondělí 4. dubna vyjely děti ze 4. a 5. oddělení naší ŠD na výpravu za poznáním našich historických pražských památek, pod vedením zkušené paní průvodkyně.

Putování začalo na Pražském hradě, kde jsme si prohlédli i Katedrálu svatého Víta, Václava a Vojtěcha. Zažili jsme na Hradě i náš první nevšední zážitek, poštěstilo se nám totiž vidět výměnu hradní stráže. Při odchodu z Pražského hradu jsme měli i díky slunečnému počasí Prahu jako na dlani, viděli jsme krásně Petřínskou rozhlednu i Národní divadlo. Naše nožky dále kráčely po Královské cestě, kde jsme hledali domovní znamení, což jsou historické poznávací značky nad vchodem či na fasádě domu. Poté jsme si prohlédli Pražské Jezulátko v chrámu Panny Marie Vítězné a Karlův most. Závěrečná zastávka byla na Kampě u vily pana Jana Wericha, kde jsme měli poslední občerstvovací přestávku před odjezdem domů. 

Výlet se nám moc líbil a touto cestou děkujeme paní průvodkyni, protože jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o české historii. Pochvalu si zaslouží i naši malí cestovatelé, toulkami starou Prahou zvládli našlapat spoustu kilometrů, aniž by si někdo na něco postěžoval.

Alena Tomková, vychovatelka ŠD