5. C z Kadaňské přespala ve škole

Na konci školního roku jsme zažili malé dobrodružství, zůstali jsme ve škole přes noc. Bylo zajímavé zjistit, jak vypadá úplně prázdná škola a navíc ještě v noci.

Počasí nám přálo, a tak jsme program začali na školní zahradě u ohniště, kde jsme si společně s rodiči opekli buřty. Proběhli jsme se po hřišti a zahráli jsme si i fotbal. Po fyzické námaze nám přišlo vhod malé osvěžující překvapení v podobě nanuku, které si pro nás přichystala maminka naší spolužačky Emy. Po dobré večeři jsme se rozloučili s rodiči a přesunuli jsme se do naší třídy, kde jsme pokračovali v zábavě – poslouchali jsme písničky, tancovali, soutěžili jsme, našli jsme dokonce i schovaný poklad. Před večerkou jsme stihli i pohádku, někteří měli ještě dost energie, a tak si raději místo kina, zaběhali v tělocvičně, kde jsme si také ustlali.

A pak už se šlo na kutě, což se nám sice moc nechtělo, ale ráno nás přece jen ještě čekalo vyučování. Ráno jsme jen uklidili tělocvičnu, posnídali jsme ve školní kuchyňce dobroty, které pro nás nachystaly maminky a naše spolužačky a pak už hurá na první hodinu. Máme na co vzpomínat, „přespávačku“ ve škole jsme si užili a příjemně jsme si zkrátili čekání na prázdniny.

Vladimíra Kořínková, třídní učitelka 5.C