Turnaj v malé kopané v Březně = úspěch Kadaňské (týmy 2. a 3. místo + nejlepší střelec)

Letos jsme se bez váhání přihlásili na turnaj, který je tradičním zakončením fotbalového školního roku, a navíc je to akce prestižní. Podařilo se sestavit 2 týmy (6.-7. třídy a 8.-9. třídy), a to tak, že bylo předem jasné, že se nejedeme jen zúčastnit.  V základní skupině naše týmy odehrály 3 zápasy a mladší postoupili do play off z druhého místa, starší pak z prvního. KO systémem jsme se dostali do semifinále. Úspěšněji si vedli starší žáci a postoupili z něj do finále, mladší pak podlehli a čekal je souboj o 3.místo. V obou posledních zápasech je čekali soupeři ze stejné školy – Krušnohorská Jirkov – která nikdy nejezdí jen kvůli účasti. Mladší to své malé finále vyhráli 2:0 a získali bronz. Starší po polovině zápasu vedli, ale pak soupeř utkání otočil a zvítězil 2:1. Byla to první prohra na turnaji, bohužel v tom nej-zápase. Nicméně stříbro je super úspěch, byť to hráče zprvu mrzelo.

Oba naše týmy měly podobnou hru – v bráně jistí Péťa Šec (ml.) a Ondra Penk (st.), obrana založená na dvou pilířích (Jára Faigl / Filip Červenka a Petr Jáchym / Fanda Linhart) dala svým týmům potřebnou jistotu vzadu a vzápětí je tlačila do útoku (vepředu se za mladší střídali dvojice Honza Durdoň / Max Říha, Vojta Krehák / Jára Linhart, Adam Eiselt / Míra Mácha, za starší pak excelentně odehrál všechny zápasy Pepa Polák, ke kterému se točili Dan Steklý a Filipové Brožek a Lysoněk). Josef Polák se stal nejlepším střelcem turnaje (zároveň asi i hráč s nejvíce naběhanými kilometry a nejvíce minutami na míči – pozn.autora).

Osobně hráčům gratuluji, děkuji za reprezentaci naší školy a též děkuji za bezva zážitek – za hru, na kterou se hezky dívalo a za góly, které stály za to. Do příštího roku máme dobrý základ a např. tým Šec – Faigl, Červenka/Š.Penk* – Polák, Durdoň/Říha má šanci si odvést pohár pro vítěze.

*letos zlomená noha

Autor článku: Michal Šperling, uč.TV