Vaření nás baví aneb 5.A z Kadaňské v kuchyňce

Na hodinku vaření jsme se my, žáci 5. A, moc těšili. Mohli jsme opět zavítat do kuchyňky a ukázat, že umíme připravit chutná jídla. Téma nebylo zdaleka jednoduché, měli jsme totiž  připravit pokrmy z jiných zemí a získat o nich zajímavé informace. Na přípravě jsme se tedy podíleli ve skupinách. Vybrali jsme si jídlo mexické, italské, bulharské, německé, francouzské, anglické, americké a japonské. Suroviny jsme měli nachystané, a tak jsme mohli začít kuchtit. Krájeli jsme, strouhali, míchali a ochucovali. Připravili jsme rizoto, sushi, guacamole, tortilly, šopský salát, těstovinový salát, německý bramborový salát, sendviče, hamburgery a obložené bagety. Nakonec jsme vše krásně naservírovali. Třešničkou na dortu byla samotná ochutnávka. Jídla byla výborná, a tak za chvíli z talířů zmizela. Hodinu jsme si užili a také se dozvěděli něco nového. Víme už například, že pomazánka quacamole je pokrmem Aztéků nebo že bageta byla  poprvé upečena v r. 1920. A jak se nám jídla povedla? To už posuďte sami J.

5.A a třídní učitelka Šárka Kulvajtová