I letos se účastníme celorepublikového projektu 72 hodin

Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit, které se v ČR konají již po dvanácté.

„Kdykoliv během těchto 72 hodin (12.–15. října 2023) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.“

Naše škola se do projektu zapojuje již pravidelně každý rok. Díky této aktivitě se nám daří ozeleňovat okolí naší školy, kde děti vysazují okrasné keře, stromky a také jsme si založili malou školní zahrádku.

Jednotlivé třídní kolektivy se pro letošní rok rozhodly přijmout některé z vypsaných výzev a pokusí se je společně splnit. Budeme moc rádi, když jim pomůžete s plněním jednotlivých úkolů a třeba se s námi také zapojíte. Děti vám vše určitě rády vysvětlí.

Chcete si také něco zkusit v rámci vašeho pracovního kolektivu nebo rodiny? Více informací najdete na https://www.72hodin.cz/chci-vyzvu

Pomozte s námi přírodě a svému okolí,

v pátek 13. 10. si zkusíme celá škola digitální detox.

Tohle je výzva, která chce opravdu velké odhodlání a nebude tak jednoduchá. 72 hodin bez technologií. Co si pod tím představujeme? Předně žádné mobily, tablety, počítače. Samozřejmě chápeme, že mobil jen tak vypnout nelze, ale zkuste jeho používání omezit opravdu jen na nutné volání, či psaní sms. Takže žádné sociální sítě, ani hraní her. A rovnou k tomu přidejte i televizi.

V rámci školy se také pokusíme zvládnout výuku takzvaně po staru. V pátek vypneme všechny počítače, projektory, tablety… Zůstane zapnuté jen to nezbytně nutné.

Jak nám v tom můžete pomoc vy, rodiče? Plánovanou absenci řešte s dostatečným předstihem. Omluvte prosím vyučující, kteří nebudou na vaše zprávy reagovat obratem. Zkuste podpořit děti v tom, že se s námi také tak trochu zapojíte a možná, že se pokusíte vynechat mnohem víc technologických vychytávek, kterými se čím dál tím víc obklopujeme a výzvu si protáhnete až do konce víkendu.

Pro splnění výzvy však postačí, pokud se vzdáte alespoň televize, tabletů a mobilních telefonů.

Děkujeme vám, za vaši podporu. Za EVVOtým Gabriela Knoblochová