Nejen písmenková polévka ve 2. A na Kadaňské

To ví přece každý, že polévka se vaří z mnoha ingrediencí. U nás ve 2. A dva měsíce školního „vaření“ utekly jako voda z vroucí polévky a nebylo to vždy jen jednoduché. Zábavu jsme si ale ujít nenechali a do té naší polévky namíchali vše, co do ní patřit má.

Už začátkem září jsme vyrazili na ochutnávku umění do ZUŠ v Chomutově a spousta z nás dostala chuť zapojit se do kroužků hry na různé hudební nástroje, vyzkoušeli jsme si taneční kroky i namalovat obrázek dle naší nálady a fantazie.

Také naše sportovní obzory rozšiřujeme. Každý týden se věnujeme výuce plavání a nutno říci, že nás plavání nejen baví, ale po každé lekci jsou z nás lepší plavci, kteří se vody nebojí, ba naopak si ji náležitě užívají, i když si zachováváme zdravý respekt. Víme také, jak se hraje hokejbal a florbal díky ukázce hokejbalistů a florbalistů, kterou jsme zhlédli.  Každý správný sportovec by měl být i výborným sportovním fanouškem a to jsme dokázali při fandění na zápase našich chomutovských florbalistek. Atmosféra byla úžasná.

Do školní polévky patří také znalosti, a tak už mimo jiné víme, proč a jaké slavíme státní svátky. Víme, kdo byl svatý Václav i jeho babička, kdy vznikl náš stát a svými aktivitami si připomínáme i další významné dny. 

Jsme také kulturní nadšenci a máme rádi pohádky, a tak nám návštěva divadla a pohádky O polštáři Fredym udělala velkou radost. No a proč ta polévka? Tu jsme si zašli uvařit do městské knihovny. Byla písmenková a moooc nám chutnala.  Říjnovou kuchyni jsme uzavřeli halloweenským učením, ve „vaření“ ale budeme pokračovat dál. Že by to byl příště guláš?

Jana Adámková a děti z 2. A