6. B z Kadaňské v předvánoční Praze

V pátek 15.12. se žáci 6.B, skoro do roka a do dne, vypravili na předvánoční výlet do Prahy. Tentokrát měli na programu návštěvu Národního zemědělského muzea, kde měli možnost „nahlédnout“ do prostředí pro některé zcela neznámé. Prošli interaktivní, dynamickou a moderní expozici Zemědělství, expozici Rybářství, která reprezentuje tradici českého rybníkářství. Nejoblíbenější se však, kupodivu, stala expozice Myslivosti, příběh myslivosti byl vyprávěn klasickou formou – vitrínami se sbírkovými předměty, ale i pomocí virtuálních efektů, které umožňovaly zasahovat do ,,dějů“,  mechanickými prvky pak dovolovaly žákům je ovládat. Velkou oblibou se však stala i Živá zahrada výhledů – střešní zahrada pražského Národního zemědělského muzea.

Další kroky je vedly přes Pražský hrad na oblíbený oběd do ,,Mekáče“. S naplněnými bříšky se přesunuli do kostela Panny Marie Vítězné, známého díky sošce Pražského Jezulátka. Navštívili jsme malé muzeum se šatičkami, které se podle prastarého zvyku střídají 10 x do roka podle období. Dozvěděli jsme se, proč je v tomto období Jezulátko bez oděvu. Výlet pokračoval přes Karlův most na Kampu, kde většina žáků završila výlet na vánočních trzích pořádným trdelníkem.

Za žáky 6.B ,,vypůjčená“ bývalá třídní učitelka, Tereza Vosáhlová

P.S. Naši milí šesťáci, víme, že to měl být výlet s novým třídním a novou paní asistentkou. Osud tomu ale trochu zamotal rozdané karty a my dostaly příležitost s vámi opět strávit společný den! Přivítání s větami: ,,Jsme rádi, že jedete s námi zrovna vy.“ ,,Ten smích paní asistentky Dany mi chybí.“ ,,Je to jak za starých časů,“ nám vehnal úsměv do tváří a slzy do očí. Den jsme společně propovídali, pověděli si tajemství a mnoho se nasmáli! Hrozně jste, za těch půl roku bez nás, vyrostli! Nejen do výšky… Jste osobnosti s vlastním názorem, radostí ze života, srdíčky na dlani a pubertálním chováním! J Buďte i dál takoví, držte pohromadě a statečně plujte radostmi  a strastmi druhého stupně. Budeme Vás zpovzdálí sledovat, jak si razíte cestu do své budoucnosti a držet vám moc palce! Ač teď máme nové, malé lásky, zůstanete nám v našich srdcích.

Tereza Vosáhlová a Dana Vrbenská