Netradiční návrat 1.B z Kadaňské po Vánocích

Návrat do lavic po vánočních prázdninách jsme chtěly, třídní učitelka a asistentka, našim prvňákům zpestřit, a proto v pátek proběhl v 1.B projektový den věnovaný sobotnímu svátku Tří králů.

Děti se během dopoledne seznámily s příběhem, naučily se koledu, pomocí jednotažky tvořily kometu. V rámci tělesné výchovy využily královské koruny, které si vyrobily už ve čtvrtek při pracovních činnostech. V tělocvičně také putovaly do Betléma a na jejich cestě překážkovou dráhou je provázelo živé světlo svíček, z čehož měly opravdu silný zážitek.

Po návratu z Betléma následovalo tvoření královských korun z netradičních materiálů, řešení logických vzorů, hledání rozdílů v obrázcích a přenášení obrazců na bodovou síť.

V závěru vyučování měly připraveny výukové aktivity, z českého jazyka a matematiky, na iPadech, se kterými už začínají být kamarádi a berou je jako vítané oživení výuky.

Zakončili jsme tedy svátky spojené s narozením Ježíška a závěrečný kvíz týkající se Tří králů nás přesvědčil o tom, že naše úsilí nebylo marné.

 Uvidíme, co jim v hlavičkách zůstane, až se rok s rokem sejde J.

Tereza Vosáhlová a Dana Vrbenská