Zálohy na školu v přírodě

Vážení rodiče,

Protože se množí dotazy na vrácení záloh za školy v přírodě, dovoluji si podat následující vyjádření:

Pořadatelská Agentura PAC, z. s. (IČ 26578204; www.packa.eu) pod vedením pana Pavla Handreicha odmítá, přes opakované urgence a zaslání předžalobní výzvy, peníze vrátit na účet školy. Odvolává se na nemožnost vydělat peníze z důvodu omezení provozu, a tím pádem nedostatečné finance k uhrazení závazků.

O pomoc jsem oslovila Ministerstvo školství, Ministerstvo pro místní rozvoj i Ministerstvo spravedlnosti, ale jejich jediná rada byl odkaz na zákon pro cestovní kanceláře týkající se vystavování voucherů. Toto ovšem neuznává pan Handreich, který tvrdí, že na ně se zákon nevztahuje, neboť nejsou cestovní kanceláří.

Taktéž mám právní rozbor od dvou právníků a právního oddělení Města Chomutova, ale zde je jedinou šancí se obrátit na soud, kde ovšem kromě dlouhé doby předcházející vyřešení sporu, hrozí i značné soudní výlohy.

V neposlední řadě jsem oslovila portál Seznam.cz, zda by se mohli angažovat například sepsáním článku či natočením reportáže. Zatím čekám na odezvu.

Děkuji vám tedy za trpělivost a uvítám jakoukoliv radu či nápad na další možné způsoby získání peněz zpět.

Jen pro upřesnění, agentura dluží každému žáku zálohu 1000 Kč, což v celkovém součtu činí něco více než 270 tisíc korun.

Ilona Zahálková, ředitelka školy